Vepřová panenka na červeném víně s brusinkami a bramborami pečenými v troubě společně s šalotkou a tymiánem zpět

Ingredience:
olivový olej dle potřebyvepřová panenka6 - 8 plátků (cca 1,5 cm)jakostní víno odrůdové červené, polosuché2 dcl
kompotované brusinky3 - 4 lžícelahůdková maďarská paprika Grešík dle chudicibule1 ks
šalotka2 ksbrambory dle potřebysůl dle chuti
čerstvý tymián dle chuti
olivový olej dle potřeby, vepřová panenka 6 - 8 plátků (cca 1,5 cm), jakostní víno odrůdové červené, polosuché 2 dcl, kompotované brusinky 3 - 4 lžíce, lahůdková maďarská paprika Grešík dle chudi, cibule 1 ks, šalotka 2 ks, brambory dle potřeby, sůl dle chuti, čerstvý tymián dle chuti

Příprava

Vepřovou panenku už jsme dlouho neměli. Ani si nevzpomenu, kdy tomu naposledy bylo. Když mi teta řekla, že jedou do Makra, přišla zrovna babička a povídá jí "přivezte tu vepřovou panenku z toho mladého pašíka". No nepřemýšlela jsem dlouho, než ze mě vyběhlo " vezmi mi ji také". Druhý den manžel dovezl nákup a já si mlsně prohlížela dovezené masíčko. Manžel chtěl jen na přírodno, ale mně se zachtělo zkusit něco jiného, a tak vznikla panenka s brusinkami.

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, rozmáčkneme dlaní, osolíme z obou stran a stejně tak posypeme paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran, vyjmeme, vložíme do hrnce a přiklopíme. Na výpeku z masa orestujeme pokrájenou cibuli, podlijeme vínem a dusíme do změknutí cibule, kterou následně rozmixujeme tyčovým mixérem, omáčka se tím krásně zahustí, přidáme kompotované brusinky, já dala 3 lžíce, záleží na Vaší chuti, zamícháme, případně dosolíme a vrátíme zpět opečenou panenku.

Podáváme s pečeným bramborem v troubě s šalotkou a tymiánem. Brambory očistíme, nakrájíme na libovolné tvary, přidáme pokrájenou šalotku, osolíme a přidáme větvičky čerstvého tymiánu, dáme upéct do trouby.

2016-04-14 Hlavní chody

Poznámka

Víno jsem zvolila Modrý Portugal 2010, Vinařství Novák Vrbice.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI