Ingredience: | |||||
vepřová panenka | 1 ks | sůl | špetka | sečuánský pepř | špetka |
worcester | 2 lžíce | olej | 100 ml | žampiony | 4 ks |
jablko | 2 ks | brambory | dle potřeby | petrželka | dl chuti |
máslo | kouek |
Poslední dobou jsme si oblíbila vepřovou panenku, protože není moc teď čas vyvařovat a přijde mi to super kompromis, jak vykouzlit rychlou a dobrou večeři.
Maso osolíme, opepříme, pokapeme trochu worcestrovou omáčkou a olejem. Takto necháme pár hodin odpočinout. Pak maso vyjmeme a rozpálíme pár kapek oleje na pánvi, kde panenku orestujeme ze všech stran aspoň 3 minuty. Pak ji zabalíme do alobalu a dopečeme 15 minut na 200°C. Kdo chce růžovější, stačí 10 minut. Na pánvi do výpeku dáme kousek másla a přidáme pokrájený žampiony a jablka na plátky. Orestujeme, osolíme a opepříme. Podlijeme lehce vodou. Brambory jsme si uvařily ve slupce a poté horké obalili v rozpuštěném másle s petrželkou. Po upečené panenku necháme stát ještě pár minutek a pak můžeme servírovat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI