Vepřová panenka s pikantní salsou zpět

Ingredience:
vepřová panenka1 kgsůl dle chutičerstvě mletý pepř špetka
olivový olej1 lžícevelké a hlavně zralé mango nakrájené na kostičky1 kschilli pasta harissa3 lžíce
malá červená cibule nasekaná opravdu najemno1 kshrubá mořská sůl dle chuticitronová šťáva pár kapek
olivový olej trochu
vepřová panenka 1 kg, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, olivový olej 1 lžíce, velké a hlavně zralé mango nakrájené na kostičky 1 ks, chilli pasta harissa 3 lžíce, malá červená cibule nasekaná opravdu najemno 1 ks, hrubá mořská sůl dle chuti, citronová šťáva pár kapek, olivový olej trochu

Příprava

Jste milovník masa? Tak jste u správného receptu. Kdo nemá rád "růžovou" určitě udělá v tomto případě výjimku.

Troubu si předehřejte na 200°C. Maso osolte a opepřete. Pánev hodně rozehřejte, nalijte na ni olivový olej a maso opékejte dozlatova z obou stran. Já opékala přesně 6 a 6 minut.

Pánev přesuňte do trouby a panenku dopečte. Snesete-li ji, stejně jako já, spíše med-rare, postačí 15 minut. Toužíte-li však po mase více propečeném tedy medium-med-well, nechte maso v troubě cca 20-25 minut, záleží a výkonu vaší trouby. 

Zatímco se panenka peče, připravte si salsu. Smíchejte všechny výše uvedené suroviny, ochuťte solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Nakonec salsu lehce zakápněte ještě olivovým olejem a dejte na chvíli do lednice.

Upečené maso vyndejte z trouby a přesuňte jej na prkýnko. Tady bude 5 minut odpočívat.
Podávejte se salsou. Jako přílohu můžete zvolit např. pečené brambory, ale vystačíte si i s dobrým salátem.

2014-11-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI