Ingredience: | |||||
vepřová panenka | 1 kg | sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | špetka |
olivový olej | 1 lžíce | velké a hlavně zralé mango nakrájené na kostičky | 1 ks | chilli pasta harissa | 3 lžíce |
malá červená cibule nasekaná opravdu najemno | 1 ks | hrubá mořská sůl | dle chuti | citronová šťáva | pár kapek |
olivový olej | trochu |
Jste milovník masa? Tak jste u správného receptu. Kdo nemá rád "růžovou" určitě udělá v tomto případě výjimku.
Troubu si předehřejte na 200°C. Maso osolte a opepřete. Pánev hodně rozehřejte, nalijte na ni olivový olej a maso opékejte dozlatova z obou stran. Já opékala přesně 6 a 6 minut.
Pánev přesuňte do trouby a panenku dopečte. Snesete-li ji, stejně jako já, spíše med-rare, postačí 15 minut. Toužíte-li však po mase více propečeném tedy medium-med-well, nechte maso v troubě cca 20-25 minut, záleží a výkonu vaší trouby.
Zatímco se panenka peče, připravte si salsu. Smíchejte všechny výše uvedené suroviny, ochuťte solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Nakonec salsu lehce zakápněte ještě olivovým olejem a dejte na chvíli do lednice.
Upečené maso vyndejte z trouby a přesuňte jej na prkýnko. Tady bude 5 minut odpočívat.
Podávejte se salsou. Jako přílohu můžete zvolit např. pečené brambory, ale vystačíte si i s dobrým salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI