Ingredience: | |||||
vepřová panenka | 2 ks | podmáslí | 4 lžíce | dijonská hořčice | 3 lžíce |
čerstvý tymián | 1 lžíce | sterilovaný zelený pepř | 1 lžíce | česnek | 3 stroužky |
mletý pepř | špetka | sůl | dle chuti | strouhanka | dle potřeby |
Šťavnaté a měkké plátky masa jsou tak výborné, že nepotřebujete žádnou omáčku.
Panenky odblaníme, osolíme a opepříme. V míse promícháme podmáslí, hořčici, tymián, utřený česnek, sterilovaný pepř. Vložíme panenky a celé je touto směsí obalíme. Dáme odležet do lednice - nejlépe přes noc. Poté panenky vyjmeme, marinádu z nic setřeme do misky. Do marinády přimícháme strouhanku. Tolik, aby mám vzniklo tužší těstíčko. V něm opět panenky obalíme.
Maso položíme na rošt do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a přikryté pečeme asi 15 minut. Pak odkryjeme a pečeme ještě 15 - 25 minut - podle toho jak máme rádi propečené. Maso po upečení necháme ještě 10 minut odležet a pak nakrájíme na plátky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI