Nejdřív začnětě přípravou kuskusu, kvůli teplému počasí jsem kuskus použila studený, rozhodně to bylo příjemnější. Poměr jsem dělala pro dvě osoby, nicméně na originální krabici najdete přesnější poměry pro 3 až 4 osoby.
Do misky nasypte kuskus, přidejte 1 a půl lžíce slunečnicového oleje a vše dobře promíchejte. Mezitím si přiveďte k varu vodu, osolenou jednou lžičkou soli. Trochu vody nechte vařením odpařit. Kuskus přisypte do hrnce, míchejte dokud se všechna voda nevstřebá. Poté vypněte vařič, přikryjte pokličkou a nechte 2 minuty stát. Nakonec přidejte trochu másla, asi jednu lžičku, a míchejte vidličkou, aby se kuskus oddělil. Povařte na mírném ohni asi 3 minuty, odstavte a nechte vychladnout. Přidejte nakrájená rajčata, bazalku a podle chuti okořeňte.
Až budete mít připravý kuskus, který můžete nechat stát v hrnci, pusťte se do panenky.
Panenku osolte, opepřete a ze všech stran potřete olivovým olejem. Všechny plátky slaniny si rozprostřete na prkénku, položte na ně panenku a zamotejte. Rozpalte pánev s trochou olivového oleje a obalené maso na něm opečte ze všech stran, vždy jen krátce. Přesuňte maso do pekáče a v předehřáté troubě (na cca 160-170°C) ho pečte 20 minut. Další 3 minuty můžete dopékat slaninu, ale ne déle. Nakonec přidejte máslo a udělejte si šťávičku.
Na talíř si připravte kuskus, na něj položte půlku panenky a zalijte šťávou. Můžete podávat! :)