Vepřová pečeně na červeném víně s batátovými gnocchi zpět

Ingredience:
vepřová plec1 kgčerstvě mletý pepř dle chutisůl dle chuti
velká cibule nakrájená na hrubo1 ksmáslo + oříšek na orestování hub70 gkrupicový cukr1/2 lžíce
červené víno2 dclbalzamikový krém2 lžícehřebíček2 ks
skořicový kůra kousekjalovec2 kuličkybobkový list1 ks
batáty800 gbrambory typ B200 gvejce1 ks
hladká mouka500 gsůl dle chutivětší hřib nakrájené na plátky2 - 3 ks
vepřová plec 1 kg, čerstvě mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, velká cibule nakrájená na hrubo 1 ks, máslo + oříšek na orestování hub 70 g, krupicový cukr 1/2 lžíce, červené víno 2 dcl, balzamikový krém 2 lžíce, hřebíček 2 ks, skořicový kůra kousek, jalovec 2 kuličky, bobkový list 1 ks, batáty 800 g, brambory typ B 200 g, vejce 1 ks, hladká mouka 500 g, sůl dle chuti, větší hřib nakrájené na plátky 2 - 3 ks

Příprava

Šťavnaté maso s voňavou omáčkou a úžasnými gnocchi. 
 
Léto už nám pomalu mizí v dálce, děti nastoupily do škol a školek, dny se nenápadně začínají krátit a nastává čas, který mám z celého roku nejraději. Babí léto, kdy je pořád teplo a čas se tak dá trávit na zahradě, v lese nebo na výletech. A zatímco přes den si člověk stále užívá sluníčka, večer už se dá zatopit v kamnech, uvařit si pořádnou, poctivou večeři a se skleničkou vína vychutnávat přicházející podzimní atmosféru. 
 
Jak jste mohli vidět na mé facebookové stránce, i houby už začaly pomalu růst. A tak jsem těch pár sesbíraných kousků hned využila a uvařila fantastickou dobrotu. 

Troubu zapněte na 180°C. Maso svažte provázkem, nasolte ze všech stran a také opepřete. Cibuli zpěňte na másle společně s kořením. Podlijte ji vínem, přidejte cukr, balzamikový krém a přendejte do pekáčku.

Do takto připravené omáčky vložte maso, přikryjte poklicí a 1,5 hodiny pečte.

Batáty a brambory uvařte tzv. na loupačku a nechte zchladnout. Oloupejte a nastrouhejte nebo prolisujte najemno. Přidejte vejce, mouku a posolte. Vypracujte hladké, nelepivé těsto. Maso vyjměte z pekáče, zabalte do alobalu a nechte odpočívat.

Na pánvi rozpusťte oříšek másla a orestujte nakrájené houby. Když změknou, přelijte přecezený výpek a zredukujte. Dochuťte solí, pepřem.

Z bramborového těsta vykrajujte lžičkou stejně velké hromádky, uválejte je do kuliček a nakonec lehce zmáčkněte vidličkou. Vařte ve vroucí osolené vodě 2 minuty.

Maso nakrájejte na plátky, servírujte s gnocchi přelité houbovou omáčkou.

Dobrou chuť!

2015-09-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI