Ingredience: | |||||
vepřová pečeně bez kosti vcelku | 1 kg | rybíz (mražený nebo čerstvý) | 150 g | med | 1 lžíce |
červené víno | 1 dcl | cukr | 1 lžíce | olej | 3 lžíce |
sůl | špetka | pepř | špetka | chilli | špetka |
grilovací koření | 1 lžička | vývar (na podlévání masa) | 1/2 l | ||
Špenát: | |||||
špenát | 1 balení | česnek | 3 stroužky | cibule | 1 ks |
vejce | 1 ks | hladká mouka | 1 lžíce | sůl | špetka |
pepř | špetka | ||||
Bramborové knedlíky: | |||||
dětská krupička | 100 g | polohrubá mouka | 200 g | vejce | 2 ks |
uvařené brambory | 800 g | sůl | 1 lžička |
Netradiční marináda na maso s medem a rybízem, kdo neochutná, neuvěří.
Maso si očistíme a necháme v celku, nakrájíme si na mase nožem mřížky. Veškeré ingredience dáme do mísy a pořádně promícháme, přidáme maso, pořádně celé potřeme a necháme 2 h odpočinout v lednici. Poté dáme do trouby péct a průběžně podléváme vývarem. Pečeme přikryté na 190 stupňů asi 70 minut a potom odkryjeme a 10 až 15 minut pečme odkryté na 170 stupňů.
Špenát:
Na tuku mírně osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme zásmažku. Částečně rozmražený špenát dáme do zásmažky, promícháme a dusíme, až se špenát docela rozpustí, občas promícháme. Pokud máme špenát úplně rozmrzlý, necháme jen provařit. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a rozšlehaná vejce a za stálého míchání ještě chvíli povaříme.
Bramborové knedlíky:
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Poté si uděláme z těsta plát a naplníme ho špenátem, svineme do rolády a dáme vařit do osolené vroucí vody na 15-20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI