Vepřová pečeně na medu, rybízu a červeném vínu zpět

Ingredience:
vepřová pečeně bez kosti vcelku1 kgrybíz (mražený nebo čerstvý)150 gmed1 lžíce
červené víno1 dclcukr1 lžíceolej3 lžíce
sůl špetkapepř špetkachilli špetka
grilovací koření1 lžičkavývar (na podlévání masa)1/2 l
Špenát:
špenát1 baleníčesnek3 stroužkycibule1 ks
vejce1 kshladká mouka1 lžícesůl špetka
pepř špetka
Bramborové knedlíky:
dětská krupička100 gpolohrubá mouka200 gvejce2 ks
uvařené brambory800 gsůl1 lžička
vepřová pečeně bez kosti vcelku 1 kg, rybíz (mražený nebo čerstvý) 150 g, med 1 lžíce, červené víno 1 dcl, cukr 1 lžíce, olej 3 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, chilli špetka, grilovací koření 1 lžička, vývar (na podlévání masa) 1/2 l, špenát 1 balení, česnek 3 stroužky, cibule 1 ks, vejce 1 ks, hladká mouka 1 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, dětská krupička 100 g, polohrubá mouka 200 g, vejce 2 ks, uvařené brambory 800 g, sůl 1 lžička

Příprava

Netradiční marináda na maso s medem a rybízem, kdo neochutná, neuvěří.

Maso si očistíme a necháme v celku, nakrájíme si na mase nožem mřížky. Veškeré ingredience dáme do mísy a pořádně promícháme, přidáme maso, pořádně celé potřeme a necháme 2 h odpočinout v lednici. Poté dáme do trouby péct a průběžně podléváme vývarem. Pečeme přikryté na 190 stupňů asi 70 minut a potom odkryjeme a 10 až 15 minut pečme odkryté na 170 stupňů.

Špenát:
Na tuku mírně osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme zásmažku. Částečně rozmražený špenát dáme do zásmažky, promícháme a dusíme, až se špenát docela rozpustí, občas promícháme. Pokud máme špenát úplně rozmrzlý, necháme jen provařit. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a rozšlehaná vejce a za stálého míchání ještě chvíli povaříme.

Bramborové knedlíky:
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Poté si uděláme z těsta plát a naplníme ho špenátem, svineme do rolády a dáme vařit do osolené vroucí vody na 15-20 minut.

 

2014-03-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI