Ingredience: | |||||
vepřová pečeně | 1000 g | mletý barevný pepř | 5 kuliček | sůl | dle chuti |
čerstvá majoránka | dle chuti | směs lesních hub | 180 g | menší cibule | 3 ks |
vývar nebo voda | dle potřeby | mléko nebo smetana | 150 ml | hladká mouka | dle potřeby |
sádlo nebo olej | dle potřeby | houbové koření | dle chuti |
Také se vám letos zadařilo a máte doma přebytek hub? Využijte je například k vepřovému masu. Masíčko je krásné křehké a omáčka s houbami vynikající.
Z upravené vepřové pečeně seřízneme silnější plátky, zasypeme majoránkou (lepší je, když bylinky do masa zlehka vklepeme paličkou).
Osolíme, okořeníme mletým barevným pepřem a obalíme bohatě v nasekané majoránce.
Na pekáčku rozpustíme sádlo (olej), vložíme plátky masa a posypeme houbovým kořením. Takto necháme maso nejméně dvě hodiny odpočívat.
Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů, zalijeme vývarem nebo vodou, Pak dál maso zvolna pečeme na 170 stupňů. Přeléváme výpekem.
Nakonec vložíme k pečeni i plátky hub a ještě dusíme (můžeme houby podusit i mimo pekáček a přidat nakonec k masu). Ke konci pečení smícháme 150 ml vody (mléka) s hladkou moukou. Necháme probublat na cca 10 minut. Podáváme s kvalitními těstovinami (pappardelle).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI