Vepřová pečeně na směsi lesních hub a majoránce zpět

Ingredience:
vepřová pečeně1000 gmletý barevný pepř5 kuličeksůl dle chuti
čerstvá majoránka dle chutisměs lesních hub180 gmenší cibule3 ks
vývar nebo voda dle potřebymléko nebo smetana150 mlhladká mouka dle potřeby
sádlo nebo olej dle potřebyhoubové koření dle chuti
vepřová pečeně 1000 g, mletý barevný pepř 5 kuliček, sůl dle chuti, čerstvá majoránka dle chuti, směs lesních hub 180 g, menší cibule 3 ks, vývar nebo voda dle potřeby, mléko nebo smetana 150 ml, hladká mouka dle potřeby, sádlo nebo olej dle potřeby, houbové koření dle chuti

Příprava

Také se vám letos zadařilo a máte doma přebytek hub? Využijte je například k vepřovému masu. Masíčko je krásné křehké a omáčka s houbami vynikající.

Z upravené vepřové pečeně seřízneme silnější plátky, zasypeme majoránkou (lepší je, když bylinky do masa zlehka vklepeme paličkou).
Osolíme, okořeníme mletým barevným pepřem a obalíme bohatě v nasekané majoránce.
Na pekáčku rozpustíme sádlo (olej), vložíme plátky masa a posypeme houbovým kořením. Takto necháme maso nejméně dvě hodiny odpočívat.
Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů, zalijeme vývarem nebo vodou, Pak dál maso zvolna pečeme na 170 stupňů. Přeléváme výpekem.
Nakonec vložíme k pečeni i plátky hub a ještě dusíme (můžeme houby podusit i mimo pekáček a přidat nakonec k masu). Ke konci pečení smícháme 150 ml vody (mléka) s hladkou moukou. Necháme probublat na cca 10 minut. Podáváme s kvalitními těstovinami (pappardelle).

2016-10-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI