Vepřová plec na houbách zpět

Ingredience:
vepřová plec500 ghouby200 gcibule1 ks
dobrá klobáska1 nožičkahořčice1 lžičkasůl dle chuti
pepř špetkahladká mouka1 lžícečesnek1 stroužek
vepřová plec 500 g, houby 200 g, cibule 1 ks, dobrá klobáska 1 nožička, hořčice 1 lžička, sůl dle chuti, pepř špetka, hladká mouka 1 lžíce, česnek 1 stroužek

Příprava

Pokud máte doma v lednice vepřovou plec a třeba mražené houby přímo z lesa, není nic lepšího než tento recept, který můžete libovolně obměňovat dle druhu masa.

Maso nakrájíme na cca 1cm plátky, osolíme, opepříme a protáhneme v hladké mouce. V hrnci rozpálíme sádlo, plátky opečeme zprudka z obou stran a poté vyjmeme. Ve výpeku osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou klobásku, utřený česnek, hořčici a zarestujeme. Maso vložíme zpět, přidáme houby, podlijeme vodou do 2/3 masa a dusíme doměkka cca hodinu. Během dušení maso obracíme a doléváme podle potřeby vodu. Podáváme např. s rýží.

2015-06-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI