Ingredience: | |||||
vepřová plec vcelku | 1 kg | vepřové sádlo | 3 lžíce | celý kmín | 2 lžičky |
velká cibule | 3 ks | česnek | 7 stroužků | vývar nebo voda | 350 ml |
medovo-hořčičná omáčka | 100 ml | sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti |
vepřové sádlo | 120 g |
Chcete trošku jinou chuť pečeného masa? Zkuste do základu přidat medovo-hořčičnou omáčku.
Maso opláchneme, osušíme a do celého kusu vetřeme sůl a mletý pepř.
V papiňáku rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme kmín, nadrobno nakrájené cibule a česnek a orestujeme do slabého zrůžovění. Na tento základ položíme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme dobře rozmíchali medovo – hořčičnou omáčku a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plamenu 30 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme cca 10 minut zchladnout (také ho můžeme dát ochladit pod tekoucí studenou vodu).
Troubu rozehřejeme na 190°C. Maso z hrnce vyndáme, nakrájíme na porce a ty dáme do pekáče. Zalijeme celým obsahem z papiňáku, nahoru poklademe plátky sádla a pekáč dáme do trouby. Pečeme doměkka a během pečení maso přeléváme šťávou.
Na přílohu se hodí šťouchané brambory, knedlík, rýže i těstoviny.
Medovo-hořčičná omáčka je z Kauflandu. Sádlo do pečínky dávat nemusíte, já to dělám úmyslně. Máme rádi chleba, namazaný ztuhlou šťávou se sádlem, mňam.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI