Vepřová plec na medové hořčici zpět

Ingredience:
vepřová plec vcelku1 kgvepřové sádlo3 lžícecelý kmín2 lžičky
velká cibule3 ksčesnek7 stroužkůvývar nebo voda350 ml
medovo-hořčičná omáčka100 mlsůl dle chutimletý pepř dle chuti
vepřové sádlo120 g
vepřová plec vcelku 1 kg, vepřové sádlo 3 lžíce, celý kmín 2 lžičky, velká cibule 3 ks, česnek 7 stroužků, vývar nebo voda 350 ml, medovo-hořčičná omáčka 100 ml, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, vepřové sádlo 120 g

Příprava

Chcete trošku jinou chuť pečeného masa? Zkuste do základu přidat medovo-hořčičnou omáčku.

Maso opláchneme, osušíme a do celého kusu vetřeme sůl a mletý pepř.

V papiňáku rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme kmín, nadrobno nakrájené cibule a česnek a orestujeme do slabého zrůžovění. Na tento základ položíme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme dobře rozmíchali medovo – hořčičnou omáčku a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plamenu 30 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme cca 10 minut zchladnout (také ho můžeme dát ochladit pod tekoucí studenou vodu). 

Troubu rozehřejeme na 190°C. Maso z hrnce vyndáme, nakrájíme na porce a ty dáme do pekáče. Zalijeme celým obsahem z papiňáku, nahoru poklademe plátky sádla a pekáč dáme do trouby. Pečeme doměkka a během pečení maso přeléváme šťávou.

Na přílohu se hodí šťouchané brambory, knedlík, rýže i těstoviny.

2019-08-30 Hlavní chody

Poznámka

Medovo-hořčičná omáčka je z Kauflandu. Sádlo do pečínky dávat nemusíte, já to dělám úmyslně. Máme rádi chleba, namazaný ztuhlou šťávou se sádlem, mňam.

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI