Vepřová plec na zázvoru a fazolích zpět

Ingredience:
vepřová plec600 gšpek150 gčerné pivo250 ml
horká voda150 mlolej1 lžičkamletý zázvor1 lžička
celý kmín1/2 lžičkycibule2 ksčesnek5 stroužků
fazole v tomatě1 konzervazelené bylinky dle chuti
vepřová plec 600 g, špek 150 g, černé pivo 250 ml, horká voda 150 ml, olej 1 lžička, mletý zázvor 1 lžička, celý kmín 1/2 lžičky, cibule 2 ks, česnek 5 stroužků, fazole v tomatě 1 konzerva, zelené bylinky dle chuti

Příprava

Fazole a plec, to je dobrá věc.

V papiňáku na rozehřátém tuku osmažíme na drobné kostičky nakrájený špek. Osmažený špek odložíme stranou a část puštěného tuku slijeme. 

Do hrnce na zbytek tuku dáme orestovat nakrájenou cibuli, česnek a kmín.

Přidáme na kostky nakrájené maso, promícháme a prudce osmažíme. 

Zasypeme zázvorem, podlijeme pivem a vodou a necháme projít varem. Poté hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme 20 minut.

Pokud budeme maso dusit v obyčejném kastrolu, tak cca 40 minut do změknutí masa.

Po ochlazení hrnec otevřeme, přidáme fazole s nálevem, osmažený špek a ještě a 5 minut bez pokličky za občasného promíchání povaříme. 

Na závěr dochutíme solí, přidáme bylinky a podáváme s pečivem.

2017-06-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI