Ingredience: | |||||
vepřová kýta | 1 kg | čerstvý baby špenát | 4 hsti | česnek | 3 stroužky |
cibule | 1 ks | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
máslo | dle potřeby | olivový olej | dle potřeby | sýr cottage | 200 g |
vejce | 3 ks | ||||
Příloha: | |||||
bramborová kaše | dle chuti |
Dnes jsem dětem a muži do práce připravila vepřovou roládu a k tomu dětmi milovanou bramborovou kaši a šťávu z výpeku.
Maso si rozkrojte na roládu. Nejlepší postup co se mi osvědčil je ten, že si ostrým filetovacím nožem odkrajuji 1 cm silný plát masa, jako když se odmotává rulička papíru.
Vznikne vám tak jeden krásný kus masa vcelku, který si přes fólii naklepte.
Dobře osolte a opepřete.
Na pánvi si rozehřejte kousek másla a orestujte na něm cibulku najemno a česnek na plátky.
Když je cibulka s česnekem dosklovata, tak přidejte opláchnutý špenát a nechte zavadnout.
Na pánvi si udělejte místo a rozklepněte si na ni vajíčka. Udělejte je ale jen tak napůl.
Do Vychladlého špenátu s vejcem zamíchejte scezený sýr Cottage a poklaďte touto směsí celé maso.
Na delším konci od sebe si ale nechte cca 5cm bez náplně. Jak budete motat roládu, tak se vám náplň posune až k okraji a nebude vám zbytečně vypadávat.
Stočenou roládu si svažte gastro provázkem, osolte, opepřete a dejte do pekáčku, kde jste si předtím dali 3-4 lžíce olivového oleje.
Přilijte malinko (cca 50 ml) vody a přiklopte víkem. Pokud nemáte, bohatě vám postačí alobal.
Pečte na 200°C asi 30 minut. Poté odklopte a dopečte další půlhodinku.
Během té pravidelně roládu polévejte, ať se nevysuší a má krásnou barvu.
V rendlíku si rozehřejte kousek másla a společně s lžící mouky udělejte světlou jíšku.
K té přilijte šťávu z pekáčku. Dobře promíchejte metličkou a nechte provařit. Pokud je potřeba, tak přidejte trochu vody.
Vznikne vám tak výborná šťáva jak k bramborové kaši, tak i třeba k rýži či jiné příloze.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI