Vepřová roláda s celerem připravená v papiňáku zpět

Ingredience:
vepřové maso vcelku (plec nebo kýta)700 gceler600 gtence nakrájená uzenina150 - 200 g
vývar nebo voda300 mlrybízová marmeláda3 lžícevelká cibule1 ks
olej2 lžíceplátek másla1 cmmletý pepř dle chuti
sůl dle chutičerstvé bylinky na ozdobu
Příloha:
kuskus nebo rýže dle chuti
vepřové maso vcelku (plec nebo kýta) 700 g, celer 600 g, tence nakrájená uzenina 150 - 200 g, vývar nebo voda 300 ml, rybízová marmeláda 3 lžíce, velká cibule 1 ks, olej 2 lžíce, plátek másla 1 cm, mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, čerstvé bylinky na ozdobu, kuskus nebo rýže dle chuti

Příprava

Nebojíte se v kuchyni experimentovat? Jestli ne,tak vyzkoušejte kombinaci vepřového masa,celeru a pikantní domácí marmelády z červeného rybízu.

Celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme na plát a nejlépe přes potravinářskou folii rozklepeme od středu do stran.
Plát masa po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Z vnitřní strany potřeme 2lžícemi marmelády a poklademe nakrájenou uzeninou. Hustě posypeme částí nastrouhaného celeru, zavineme do rolády a zajistíme nití.
V papiňáku na rozehřátém oleji do zlatavé barvy orestujeme cibuli, položíme roládu a ze všech stran ji prudce osmažíme. Podlijeme vývarem, zasypeme zbytkem nastrouhaného celeru a přidáme lžíci rybízové marmelády.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni doměkka(kýtu cca 30minut, plec cca 40minut). 
Po ochlazení hrnec otevřeme, roládu vyjmeme stranou a uchováme v teple. Šťávu v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme plátek másla a podle potřeby dochutíme solí. Silným varem odvaříme na hustější konzistenci.
Pokud chceme více šťávy, můžeme v troše vody rozmíchat 1-2lžičky solamylu a 2minuty provaříme.
Z rolády odstraníme nitě, maso nakrájíme na porce a podáváme s kuskusem, nebo s rýží.
Roládu také můžeme podávat s pečivem po studenu, nakrájenou na tenčí plátky.

2016-04-21 Hlavní chody

Poznámka

Ráda používám kombinaci masa s domácí rybízovou (i jinou)marmeládou. Šťáva má příjemnou navinulou chuť, a pokud necháte jídlo uležet do druhého dne, chutě se ještě více krásně spojí.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI