Ingredience: | |||||
vepřová pečeně | 1 kg | vepřový bůček | 250 g | hovězí maso | 250 g |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | česnek | dle chuti |
vejce | 1 ks | strouhanka | dle potřeby | majoránka | dle chuti |
česnek | 5 stroužků | sádlo | kousek | ||
Na potírání: | |||||
mletá paprika | dle chuti | sušený česnek | dle chuti | olej | dle potřeby |
Náplň: | |||||
olivy | dle chuti | červená paprika | 1 ks |
Mám moc ráda olivy. Tentokrát jsem je dala i do masové rolády a chutnalo to skvěle! Pokud máte taky rádi olivy, určitě vyzkoušejte.
Pečeni rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho naklepeme, pak osolíme, opepříme. Bůček a hovězí maso umeleme na jemno, přidáme do něho sůl, pepř, česnek, majoránku, vajíčko a strouhanku. Dobře propracujeme a rozetřeme na plát masa. Poklademe na drobno nakrájenou paprikou a olivami. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem. Roládu ještě zvenku osolíme a zabalíme do alobalu. Vložíme do pekáčku a dáme do trouby, pečeme na 180 st, asi po hodině vybalíme roládu z alobalu, přidáme do pekáčku trochu sádla a z alobalu vylijeme do pekáčku šťávu z masa. Přidáme nakrájený česnek a cibuli na větší kusy. Papriku smícháme se sušeným česnekem a olejem a roládu několikrát během pečení potřeme a obrátíme. Pečeme ještě podle potřeby asi 40 minut.
Hotovou roládu vyndáme z pekáče, odstraníme provázek a zabalíme do alobalu, aby nevystydla. Výpek vysmahneme, seškrábneme připečený tuk, trošku zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou, promícháme, provaříme a přecedíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI