Vepřová roláda s oravskou slaninou zpět

Ingredience:
vepřová pečeně750 goravská slanina15-20 dlouhých plátkůsůl1 hrstička
pepř1 hrstičkatymián1 hrstičkaoregano1 hrstička
olivový olej2-4 lžícesádlo1 lžícevelká cibule1 ks
hladká mouka1 lžičkamáslo1 lžíce
vepřová pečeně 750 g, oravská slanina 15-20 dlouhých plátků, sůl 1 hrstička, pepř 1 hrstička, tymián 1 hrstička, oregano 1 hrstička, olivový olej 2-4 lžíce, sádlo 1 lžíce, velká cibule 1 ks, hladká mouka 1 lžička, máslo 1 lžíce

Příprava

Dnes jsem si pro vás připravila recept na vepřovou roládu, která se při dostatečně dlouhém pečení, krásně rozpadá a má výbornou chuť!

Vepřovou pečení ostrým nožem rozřízneme na plát.
Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.
Poklademe plátky oravské slaniny a pevně stočíme. Svážeme potravinářským provázkem.

Na prkénko dáme 1 lžíci nasekaného čerstvého tymiánu, lžíci rozmarýnu a lžíci oregána.
Pokud nemáme čerstvé, použijeme sušené.
Přidáme trochu olivového oleje a promícháme.
V této směsi obalíme roládu a položíme ji do pekáčku nebo do remosky.

Přidáme sádlo, na větší kusy nakrájenou cibuli a česnek.
Pečeme na 190 st. přikryté. Pečeme asi 1 -1 a půl hodiny a během pečení obrátíme a podlijeme vodou.
Měkkou roládu vyjmeme, přikryjeme a necháme odpočinout.
Zatím vysmahneme výpek a seškrábneme vše připečené. malinko poprášíme hladkou moukou a mícháme, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme.
Přecedíme a vložíme lžičku másla.
Pokud je potřeba dochutíme šťávu solí.

Servírujeme s bramborovou kaší sypanou čerstvou pažitkou. Dobrou chuť!

2022-06-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI