Ingredience: | |||||
vepřová pečeně | 750 g | oravská slanina | 15-20 dlouhých plátků | sůl | 1 hrstička |
pepř | 1 hrstička | tymián | 1 hrstička | oregano | 1 hrstička |
olivový olej | 2-4 lžíce | sádlo | 1 lžíce | velká cibule | 1 ks |
hladká mouka | 1 lžička | máslo | 1 lžíce |
Dnes jsem si pro vás připravila recept na vepřovou roládu, která se při dostatečně dlouhém pečení, krásně rozpadá a má výbornou chuť!
Vepřovou pečení ostrým nožem rozřízneme na plát.
Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.
Poklademe plátky oravské slaniny a pevně stočíme. Svážeme potravinářským provázkem.
Na prkénko dáme 1 lžíci nasekaného čerstvého tymiánu, lžíci rozmarýnu a lžíci oregána.
Pokud nemáme čerstvé, použijeme sušené.
Přidáme trochu olivového oleje a promícháme.
V této směsi obalíme roládu a položíme ji do pekáčku nebo do remosky.
Přidáme sádlo, na větší kusy nakrájenou cibuli a česnek.
Pečeme na 190 st. přikryté. Pečeme asi 1 -1 a půl hodiny a během pečení obrátíme a podlijeme vodou.
Měkkou roládu vyjmeme, přikryjeme a necháme odpočinout.
Zatím vysmahneme výpek a seškrábneme vše připečené. malinko poprášíme hladkou moukou a mícháme, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme.
Přecedíme a vložíme lžičku másla.
Pokud je potřeba dochutíme šťávu solí.
Servírujeme s bramborovou kaší sypanou čerstvou pažitkou. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI