Vepřová roláda se sušenými rajčaty a mozzarellou
zpět
Ingredience: |
vepřová kotleta bez kosti | 1 kg | sušená rajčata | 200 g | sýr mozzarella | 250 g |
sušená šunka | 6 plátků | chorizo klobása | 100 g | citron - kůra | 1 ks |
sekané čerstvé oregano | 1 hrst | pikantní hořčice | 2 lžíce | solamyl | 1 lžíce |
voda | 0,5 litru |
Příloha: |
šťouchané brambory s jarní cibulkou | |
vepřová kotleta bez kosti 1 kg, sušená rajčata 200 g, sýr mozzarella 250 g, sušená šunka 6 plátků, chorizo klobása 100 g, citron - kůra 1 ks, sekané čerstvé oregano 1 hrst, pikantní hořčice 2 lžíce, solamyl 1 lžíce, voda 0,5 litru, šťouchané brambory s jarní cibulkou
Příprava
Vepřové maso není zrovna mým favoritem, ale o z něho se dají vytvořit skvělé letní recepty. Jedním z nich je třeba tato roláda, která má navíc tu výhodu, že když ji uděláte víc, tak ji můžete klidně podávat studenou se salátem nebo kouskem chleba.
Vepřovou kotletu postupně ořezávejte dokola, aby vám vznikl velký plát, který postupně naplníte. Omlouvám se, pokud z popisu nechápete postup. Slibuji, že ho příště nafotím.
Plát masa potřete hořčicí, posypejte nahrubo nasekaným oreganem a strouhanou citronovou kůrou. Na maso položte plátky sušené šunky, tak aby bylo celé pokryté. Dále na maso položte do řady sušená rajčata, na ně na kolečka nakrájenou mozzarellu. Chorizo rozkrojte podélně na čtvrtiny a ty položte za sebou na mozzarelu. Celý plát zaviňte a roládu upevněte provázkem.
V ideálním stavu rozpalte velkou pánev a celou roládu na ní opečte, aby se maso zatáhlo. Pokud takovou pánev nemáte, položte roládu do pekáče a dejte do trouby rozehřáté na cca 180 stupňů. Já tu svoji dokonce pekla v remosce. Po půl hodině pečení roládu začněte podlévat vodou a přikryjte. Postupně podlévejte a pečte cca 2,5 hodiny.
Upečenou roládu vyjměte z výpeku. V troše studené vody rozmíchejte solamyl a výpek nechte lehce zhoustnou. Již nevařte.
Podávejte ideálně s brambory v jakékoliv podobě.
2015-07-27
Hlavní chody
Poznámka
Další chutnou přílohou může být třeba salát z červené řepy nebo řepa v nálevu.
Autor:
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladyvyšší