Ingredience: | |||||
vepřová plec | 1,2 kg | sýr Camembert | 3 ks | 33% smetana | 50 ml |
cibule | 1 ks | tvrdý rohlík | 1 malý kousek | drcený kmín | 2 lžičky |
sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti | čerstvé bílé papriky | 8 ks |
olej | 2 lžíce | vývar | 250 ml |
Potřebujete nakrmit víc lidí a nechcete strávit celý den v kuchyni? Mleté maso je vděčná surovina a můžete z něj připravit jak oběd, tak i večeři po studenu.
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kusy. Na masovém mlýnku je nameleme do mísy společně se sýrem a cibulí. Na závěr dáme do mlýnku kousek tvrdého pečiva na vymletí zbylé směsi
Do směsi přidáme smetanu, koření a pořádně promícháme.
Troubu dáme rozehřát na 170°C.
Paprikám odřízneme vršky. Také malinko odřízneme i špičky, papriky se nám budou snadněji plnit. Odstraníme semínka a vypláchneme.
Takto připravené papriky naplníme, můžeme udělat i několik větších kuliček a vše vyskládáme do pekáče s vývarem. Papriky pokapeme olejem a malinko osolíme.
Ze zbytku mleté směsi vytvarujeme šišku a mokrýma rukama ji hezky uhladíme.
Na pekáč s paprikami položíme vhodnou mřížku, na ni položíme masovou šišku a pekáč dáme do trouby.
Pečeme cca 40 - 50 minut, každý podle svého spotřebiče.
Poté masovou šišku dáme stranou vystydnout a použijeme ji později po studenu.
K paprikám zhotovíme rajskou omáčku podle svých zvyklostí a podáváme s knedlíkem, nebo rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI