Vepřová sekaná a plněné papriky se sýrem z jednoho pekáčku zpět

Ingredience:
vepřová plec1,2 kgsýr Camembert3 ks33% smetana50 ml
cibule1 kstvrdý rohlík1 malý kousekdrcený kmín2 lžičky
sůl dle chutimletý pepř dle chutičerstvé bílé papriky8 ks
olej2 lžícevývar250 ml
vepřová plec 1,2 kg, sýr Camembert 3 ks, 33% smetana 50 ml, cibule 1 ks, tvrdý rohlík 1 malý kousek, drcený kmín 2 lžičky, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, čerstvé bílé papriky 8 ks, olej 2 lžíce, vývar 250 ml

Příprava

Potřebujete nakrmit víc lidí a nechcete strávit celý den v kuchyni? Mleté maso je vděčná surovina a můžete z něj připravit jak oběd, tak i večeři po studenu.

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kusy. Na masovém mlýnku je nameleme do mísy společně se sýrem a cibulí. Na závěr dáme do mlýnku kousek tvrdého pečiva na vymletí zbylé směsi

Do směsi přidáme smetanu, koření a pořádně promícháme.

Troubu dáme rozehřát na 170°C.

Paprikám odřízneme vršky. Také malinko odřízneme i špičky, papriky se nám budou snadněji plnit. Odstraníme semínka a vypláchneme. 

Takto připravené papriky naplníme, můžeme udělat i několik větších kuliček a vše vyskládáme do pekáče s vývarem. Papriky pokapeme olejem a malinko osolíme.

Ze zbytku mleté směsi vytvarujeme šišku a mokrýma rukama ji hezky uhladíme. 

Na pekáč s paprikami položíme vhodnou mřížku, na ni položíme masovou šišku a pekáč dáme do trouby.

Pečeme cca 40 - 50 minut, každý podle svého spotřebiče. 

Poté masovou šišku dáme stranou vystydnout a použijeme ji později po studenu. 

K paprikám zhotovíme rajskou omáčku podle svých zvyklostí a podáváme s knedlíkem, nebo rýží.

2017-07-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI