Ingredience: | |||||
žebra | 1000 g | česnek | 4 stroužky | sojová omáčka | 0,05 ml |
třtinový cukr | 1 lžíce | sůl | 1 lžíce | drcená rajčata | 0,4 ml |
olivový olej | 5 lžic | tymián nebo bazalka, rozmarýn | hrstka | thajská omáčka | 0,2 ml |
uzená slanina | 0,05 g | portské víno | 0,05 ml |
Takové vynikající pečínky se u nás ve škole vaření pečou velmi často. Příprava mas je oblíbená nejen mezi pány, ale i nejedna manželka chce svou drahou polovičku ohromit podobnou delikatesou.
Vepřová žebra osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Dáme na 1h do trouby pod alobal na 160°C.
Z ingrediencí jako jsou třtinový cukr, olivový olej, uzená slanina, bylinky, thajská omáčka, portské a drcená rajčata uděláme marinádu. Po hodince pečení přelijeme žebírka marinádou z obou stran a pečeme cca 1h na 180°C. Občas se žebírka potřou marinádou a nechají se péct do zlatavé barvy. Doporučená příloha domácí chleba, pečené brambory s bylinkami.
Doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI