Ingredience: | |||||
vepřová žebra | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
domácí bbq omáčka | dle potřeby |
Musím veřejně přiznat, že tohle je snad jediný recept, při kterém si slintám do klávesnice!
Grilovali jsme v sobotu a dnes v neděli bych si je dala klidně znova.
Pokud jen trošku máte možnost něco ugrilovat, tak do nich rozhodně jděte.
Někde jsem viděla Michaela Dobromila Klímu, který se naučil vařit v Alcronu a žije a vaří dlouhá léta v Americe mluvit o grilování tam.
Bylo to velmi poučné a musím říct, že konečně ty žebra chutnají tak, jak jsem si vždycky představovala.
Důležité pro šťavnatost je předpéci si žebra doma v troubě.
První co ale musíte udělat je, že blánu co je na spodní straně kostí strhneme.
Stačí na jedné straně podebrat nožem a pak už jen opatrně prsty táhnout. Pomoci si můžete i utěrkou, ale nebylo to potřeba.
Je to velmi důležité, protože koření se dostane lépe k masu a hlavně se vám žebra na grilu nebudou kroutit.
Podle Mika si můžete namíchat suchou směs koření (majoránka, pepř, mletý zázvor, mletý hřebíček, chilli, tymián, paprika, muškátový květ) a koření vmasírovat do žeber a dát péci do trouby.
Já ale věděla, že BBQ omáčka bude hodně nachucená a přišlo mi to moc.
Proto jsem použila jen hrubou mořskou sůl a čerstvě mletý pepř.
Malinko jsem podlila vodou a přikryla pekáček alobalem. Pekla jsem na 150°C zhruba asi hodinu.
Žebra musí být měkká, ale nesmí se rozpadat.
BBQ omáčku jsem si už namíchala podle svých chutí a musím říct, že mi v ní nic nechybělo.
Dobře si rozpalte grill a vše může začít!
Maso je potřeba během grilování několikrát důkladně potřít a rozhodně s marinádou nešetřete.
Žebra rozřežte na jednotlivé kosti. Dejte na hromadu a zbytek BBQ omáčky doporučuji podávat místo kečupu. Úspěch bude určitě zaručen, a pokud nebude dost rychlý, tak na vás zbudou jen kosti
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI