Vepřové karbanátky se sušenými rajčaty, červenou čočkou a česnekem s parmazánovo-bramborovou kaší zpět

Karbanátky:
mleté maso500 gčervená čočka4 - 5 lžiccelá sušená rajčata3 ks
česnek1 - 2 stroužkymajoránka1 lžičkadrcený kmín1 lžička
vejce1 ksinstantní jáhlové vločky malá hrstkasůl dle chuti
Kaše:
brambory6 ksparmazán40 - 50 gmáslo oříšek
mléko dle potřebysůl dle chutidrcený kmín1 lžička
mleté maso 500 g, červená čočka 4 - 5 lžic, celá sušená rajčata 3 ks, česnek 1 - 2 stroužky, majoránka 1 lžička, drcený kmín 1 lžička, vejce 1 ks, instantní jáhlové vločky malá hrstka, sůl dle chuti, brambory 6 ks, parmazán 40 - 50 g, máslo oříšek, mléko dle potřeby, sůl dle chuti, drcený kmín 1 lžička

Příprava

Další chutný recept, který si určitě oblíbíte. K čočce všeobecně máme my Češi blízko. Červená čočka je první luštěnina, kterou maminky přidávají do jídelníčku dětí. Oficiálně od ukončeného osmého měsíce. Doporučuje se při diabetu nebo redukční dietě. Prostě je to super surovina!

Všechny ingredience řádně prohněteme v dostatečně velké misce, uděláme kuličky a klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Cca 20 minut.
Když je maso v troubě, dáme si vařit oloupané brambory se solí a drceným kmínem. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme. Brambory rozšleháme s ohřátým mlékem, oříškem másla a parmazánem na kaši.

2015-10-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI