Ingredience: | |||||
vepřová kýta | 600 g | hladká mouka | 1 - 2 lžíce | máslo | dle potřeby |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | hrášek | dle potřeby |
kukuřice | dle potřeby | bramboryy | dle potřeby | petrželka nebo pažitka | dle chuti |
U nás vítáme jaro - stejně tak jako na zahrádce, tak i doma na talíři máme rádi veselé jarní, sluníčkové barvy. Je to velmi rychlé, jednoduché a přesto tááák dobré! Přeji hezký den všem.
Vepřové kostky osolíme a opepříme. V hrnci si rozpustíme máslo, na kterém kostky orestujeme a poté zaprášíme moukou, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka. Poté již jen dochutíme solí a pepřem.
Mezitím co se nám dusí vepřové kostky, si připravíme zeleninu. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme na něj hrášek a kukuřici, osolíme, podlijeme trochu vodou, přidáme i špetku cukru, přiklopme pokličkou a dusíme do měkka. Podáváme s uvařeným bramborem, zakápnutý máslem a posypaným petrželkou nebo pažitkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI