Vepřové kostky, dušená zelenina na másle a brambor zpět

Ingredience:
vepřová kýta600 ghladká mouka1 - 2 lžícemáslo dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutihrášek dle potřeby
kukuřice dle potřebybramboryy dle potřebypetrželka nebo pažitka dle chuti
vepřová kýta 600 g, hladká mouka 1 - 2 lžíce, máslo dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hrášek dle potřeby, kukuřice dle potřeby, bramboryy dle potřeby, petrželka nebo pažitka dle chuti

Příprava

U nás vítáme jaro - stejně tak jako na zahrádce, tak i doma na talíři máme rádi veselé jarní, sluníčkové barvy. Je to velmi rychlé, jednoduché a přesto tááák dobré! Přeji hezký den všem.

Vepřové kostky osolíme a opepříme. V hrnci si rozpustíme máslo, na kterém kostky orestujeme a poté zaprášíme moukou, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka. Poté již jen dochutíme solí a pepřem.

Mezitím co se nám dusí vepřové kostky, si připravíme zeleninu. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme na něj hrášek a kukuřici, osolíme, podlijeme trochu vodou, přidáme i špetku cukru, přiklopme pokličkou a dusíme do měkka. Podáváme s uvařeným bramborem, zakápnutý máslem a posypaným petrželkou nebo pažitkou.

2017-03-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI