Vepřové kostky na kmíně s rýží zpět

Ingredience:
vepřová plec600 gvelké cibule3 kshladká mouka1 - 2 lžíce
mletý kmín dle chutivývar dle potřebyolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutirýže dle potřeby
hrášek dle chuti
vepřová plec 600 g, velké cibule 3 ks, hladká mouka 1 - 2 lžíce, mletý kmín dle chuti, vývar dle potřeby, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rýže dle potřeby, hrášek dle chuti

Příprava

Vendulka si přála hnědou omáčku a Pétík zase hrášek. Tak jsem zvolila kompromis. Vepřové na kmíně je velmi jednoduché a rychlé jídlo, které mají snad všechny děti, ale i dospělí rádi. A musím vám říct, že jsem poprvé zvolila jako přílohu hráškovou rýži a byla to dobrota. Tak třeba tip pro vás, co dobrého uvařit o víkendu.

Cibuli nakrájíme n jemno  usmažíme na oleji do hněda. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na cibuli tak, aby se nám maso zatáhlo. Pak přidáme mletý kmín a podlijeme vývarem a podusíme do měkka.

Když je maso měkké, tak již jen omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Servírujeme nejlépe s rýží, ale můžeme i s těstovinami, nebo knedlíkem.

2017-04-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI