Ingredience: | |||||
vepřová plec | 600 g | střední cibule | 1 ks | 33% smetana | 1 kelímek |
hladká mouka | 1 - 2 lžíce | sladká mletá paprika | dle chuti | olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Bramborové válečky: | |||||
uvařené, vychladlé a oloupané brambory ve slupce | 500 g | hrubá mouka | 150 g | vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti |
Vepřové kostky na paprice jsou bezva rychlá véča. Pro moje děti je to oblíbený pokrm, Vendulka s těstovinami a Petik s bramborovými válečky. Recept jste mohli vidět na TV Paprika CzSk v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem.
Vepřové maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno na oleji zpěníme dorůžova. Maso dáme na cibulový základ a orestujeme, aby se zatáhlo. Pak přidáme sladkou mletou papriku a promícháme (ale ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Směs podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, tak ve smetaně rozkvedláme hladkou mouku, omáčku zahustíme, v případě potřeby přisolíme a zjemníme smetanou (lze přidat i zakysanou smetanu). Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
BRAMBOROVÉ VÁLEČKY
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme a vysypeme doprostřed válu, uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, vyválíme z něj dlouhý váleček, který nařežeme na stejnoměrné válečky. Připravené válečky vaříme ve vroucí vodě. Po vyjmutí válečky vložíme do mísy a přelijeme máslem nebo rozpuštěným sádlem a můžeme servírovat
Fotos: Katalin Sándor
Všechny recepty najdete na: www.tvpaprika.cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI