Ingredience: | |||||
vepřová kýta | 3/4 kg | velká cibule | 1 ks | mrkev | 1 ks |
větší kedlubna | 1 ks | česnek | 4 stroužky | sekaná rajčata | 1 konzerva |
drcený kmín | 1 lžička | majoránka | 1 lžička | uzená mletá paprika | 1 lžička |
máslo nebo ghí | 3 plátky | vývar/voda | 1 dcl | smetana | na zjemnění |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Není žádnou novinkou, že ráda a často vařím v pomalém hrnci. Ale je pravda, že většinou pomalím hovězí nebo zvěřinu. Tentokrát jsem poprvé zkusila i vepřové a určitě v tom budu pokračovat. Při použití druhého stupně (HIGH) se dá oběd zvládnout i za dopoledne a nemusí se pomalit přes noc.
Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vložíme do pomalého hrnce. Veškerou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky nebo kolečka. Přidáme do hrnce k masu. Vše zalijeme sekanými rajčaty, přidáme koření, sůl a lehce podlijeme vodou nebo vývarem. Promícháme, navrch položíme 3 plátky másla, přiklopíme a pomalíme na II. stupeň (HIGH) 3,5 - 4 hodiny. Na závěr vybereme maso a zbytek obsahu hrnce rozmixujeme na hladkou omáčku. Můžeme ještě dochutit solí a zjemnit trochou smetany. Pokud jde o přílohu, fantazii se meze nekladou. Já jsem tentokrát zvolila celozrnný kuskus.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI