Vepřové kostky na zelenině zpět

Ingredience:
vepřová kýta600 gstřední cibule2 kshladká mouka1 - 2 lžíce
vývar (bujón) dle potřebyvětší mrkev3 kspetržel2 ks
celer kousekbobkový list dle chutinové koření dle chuti
tymián dle chutiolej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chuti
vepřová kýta 600 g, střední cibule 2 ks, hladká mouka 1 - 2 lžíce, vývar (bujón) dle potřeby, větší mrkev 3 ks, petržel 2 ks, celer kousek, bobkový list dle chuti, nové koření dle chuti, tymián dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Omáčky jako takové u nás frčí především tmavé, ale tato omáčka se zeleninou dětem také chutná  - asi proto, že se více soustředí na tu zeleninu, než na barvu omáčky. A protože každý u nás doma preferuje jiný druh knedlíků, tak byly na výběr dva druhy - karlovarský a bramborový. 

Do hrnce dáme trochu oleje a 2 na jemno nakrájené cibule, které necháme zesklovatět. Vepřové maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a orestujeme na cibuli, aby se maso zatáhlo.

Pak zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a do čajového sítka vložíme koření (bobkový list, nové koření i tymián), poté vše necháme podusit. Když je zelenina poloměkká, tak omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem.

2017-01-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI