Vepřové kostky se sušenými rajčaty a řapíkatým celerem s bramborovými dukátky zpět

Ingredience:
vepřové maso300 gcibule1 ksbrambory6 ks
celer4 řapíkysušená rajčata1/2 skleničkyvývar500 ml
řepkový olej1 lžícesůl dle chutipepř dle chuti
mletá uzená paprika dle chutisušený rozmarýn dle chuti
vepřové maso 300 g, cibule 1 ks, brambory 6 ks, celer 4 řapíky, sušená rajčata 1/2 skleničky, vývar 500 ml, řepkový olej 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mletá uzená paprika dle chuti, sušený rozmarýn dle chuti

Příprava

I česká klasika, jako je maso s "UHO", se dá připravit dietně a chutně v mnoha variacích dle přidané zeleniny.

Vepřové maso nakrájíme na kousky, promícháme se solí, pepřem a mletou uzenou paprikou. Na trošce řepkového oleje zpěníme cibulku, přidáme okořeněné kousky masa, které zprudka orestujeme. Přihodíme kousky řapíkatého celeru a sušených rajčat, zalijeme vývarem (horkou vodou) a cca 30 minut dusíme. Podle potřeby zahustíme hraškou. Brambory nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, posypeme sušeným rozmarýnem a pečeme v troubě na pečícím papíře na 180 stupňů asi 20 minut dle velikosti plátků brambor.

2016-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI