Ingredience: | |||||
vepřové maso | 300 g | cibule | 1 ks | brambory | 6 ks |
celer | 4 řapíky | sušená rajčata | 1/2 skleničky | vývar | 500 ml |
řepkový olej | 1 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
mletá uzená paprika | dle chuti | sušený rozmarýn | dle chuti |
I česká klasika, jako je maso s "UHO", se dá připravit dietně a chutně v mnoha variacích dle přidané zeleniny.
Vepřové maso nakrájíme na kousky, promícháme se solí, pepřem a mletou uzenou paprikou. Na trošce řepkového oleje zpěníme cibulku, přidáme okořeněné kousky masa, které zprudka orestujeme. Přihodíme kousky řapíkatého celeru a sušených rajčat, zalijeme vývarem (horkou vodou) a cca 30 minut dusíme. Podle potřeby zahustíme hraškou. Brambory nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, posypeme sušeným rozmarýnem a pečeme v troubě na pečícím papíře na 180 stupňů asi 20 minut dle velikosti plátků brambor.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI