Ingredience: | |||||
kotlety bez kosti | 4 ks | hrubozrnná sůl | dle chuti | hořčice | dle chuti |
bylinky (tymián, šalvěj rozmarýn) | dle chuti | pepř | dle chuti | olej | dle potřeby |
velká cibule | 1 ks | sušená rajčata bez oleje | 3 ks | voda | dle potřeby |
Již dlouho jsem neměla salsu k masu a tak jsem ji zkusila z lilku a oliv a byla výborná. Opravdu se k masu skvěle hodí.
Vepřové maso kuchyňsky upravíme. Posypeme hrubou solí, bylinkami a potřeme olivovým olejem s naloženým česnekem. Posypeme nasekanými drcenými sušenými rajčátky. Dáme do chladu na 2 hodiny. Na pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme a přendáme do pekáčku. Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Můžeme přidat bujon nebo masox. Ale stačí maso rozvonět bylinkami. Když maso již pěkně červená, posypeme hustě cibulí a ještě trochou sušených rajčátek a zase přelijeme výpekem. Pečeme dozlatova a podáváme se salsou z lilku, rajčat, koriandru a oliv. Nebo s kaší.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI