Vepřové kotlety na hořčici a bylinkách zpět

Ingredience:
kotlety bez kosti4 kshrubozrnná sůl dle chutihořčice dle chuti
bylinky (tymián, šalvěj rozmarýn) dle chutipepř dle chutiolej dle potřeby
velká cibule1 kssušená rajčata bez oleje3 ksvoda dle potřeby
kotlety bez kosti 4 ks, hrubozrnná sůl dle chuti, hořčice dle chuti, bylinky (tymián, šalvěj rozmarýn) dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, velká cibule 1 ks, sušená rajčata bez oleje 3 ks, voda dle potřeby

Příprava

Již dlouho jsem neměla salsu k masu a tak jsem ji zkusila z lilku a oliv a byla výborná. Opravdu se k masu skvěle hodí.

Vepřové maso kuchyňsky upravíme. Posypeme hrubou solí, bylinkami a potřeme olivovým olejem s naloženým česnekem. Posypeme nasekanými drcenými sušenými rajčátky. Dáme do chladu na 2 hodiny. Na pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme a přendáme do pekáčku. Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Můžeme přidat bujon nebo masox. Ale stačí maso rozvonět bylinkami. Když maso již pěkně červená, posypeme hustě cibulí a ještě trochou sušených rajčátek a zase přelijeme výpekem. Pečeme dozlatova a podáváme se salsou z lilku, rajčat, koriandru a oliv. Nebo s kaší. 

2016-09-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI