Ingredience: | |||||
kotleta bez kosti | 4 ks | houby | 200 g | pálivá špičatá zelená paprika | 1 ks |
cibule | 1 ks | větší rajčata | 2 ks | pikantní paprika | 1 lžička |
drcený kmín | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby | sojová omáčka | 1 lžička | worcester | 1 lžička |
vývar nebo voda | dle potřeby | nasekané bylinky (petrželka a libeček) | dle chuti | hladká mouka | na zahuštění |
Maso s paprikami, rajčaty a houbami chutná vždy skvěle a doma si jej často připravujeme.
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a bohatě obalíme v nasekaných bylinkách. Takto necháme maso nejméně hodinu odpočívat. V pečící nádobě zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme ze všech stran restovat plátky připraveného masa. Když maso pustí šťávu, zalijeme vývarem nebo vodou.
Pečící nádobu s masem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 170 stupňů. Přeléváme výpekem. Když je maso měkčí, přidáme dusit i pokrájenou pálivou papriku a pokrájená rajčata. Nakonec k masu a zelenině vložíme plátky hub (houby můžeme podusit i na pánvi a pak až přidat nakonec k masu). Dochutíme sojovou omáčkou a worcesterem. Ke konci pečení smícháme 150 ml vývaru s hladkou moukou. Necháme probublat na cca 10 minut. Podáváme s knedlíkem, nebo například rýží či bramborem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI