Vepřové ledvinky dušené zpět

Ingredience:
vepřová ledvinky3 ksslanina100 gvětší cibule1 ks
tymián snítkabobkový list1 ksmajoránka špetka
nové koření dle chutisůl špetkapepř špetka
sladká mletá paprika špetkamleté chilli špetkačesnek3 stroužky
masový vývar nebo gelový hovězí bujón dle potřebyhladká mouka1 lžíce
vepřová ledvinky 3 ks, slanina 100 g, větší cibule 1 ks, tymián snítka, bobkový list 1 ks, majoránka špetka, nové koření dle chuti, sůl špetka, pepř špetka, sladká mletá paprika špetka, mleté chilli špetka, česnek 3 stroužky, masový vývar nebo gelový hovězí bujón dle potřeby, hladká mouka 1 lžíce

Příprava

Zase jedna z jednoduchých delikates, které většinou lidi rozdělí na dva nesmiřitelné tábory. 

Ledvinky řádně omyjeme, příčně a pak podélně překrojíme a vykrájíme močovody, a to tak, že velmi důkladně. Musí nám zůstat jen čisté "maso". Pak již očištěné ledvinky nakrájíme na silnější nudličky a necháme hodinu máčet v mléce. Já dýl nenechávám. Nikdy se mi nestalo, že by zapáchaly. Podmínkou ovšem je, aby ledvinky byly opravdu čerstvé. Pokud nebudou vonět už v řeznictví, nebrat! V tlakovém hrnci si vyškvaříme dovoňava na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a smažíme ji to tmavohněda. Mezitím si ledvinky přemístíme do sítka a důkladně je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Osušíme je papírovou utěrkou a přendáme do misky. Okořeníme je a vhodíme na slaninku a cibuli. Restujeme cca 5 minut za stálého míchání. Přidáme bobkový list a nové koření, utřený česnek gelový bujon a zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby jen nepatrně vyčuhovaly :-))). Tlakujeme 30 minut. Mezitím si v trošce vody rozmícháme mouku. Pokud jsou ledvinky po půl hoďce v papénově hrnéčku měkké, přidáme zátřepku a ještě cca 10 minut necháme na mírném ohni provařit. Nakonec přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a doladíme chutě.

2014-04-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI