Ingredience: | |||||
vepřová ledvinky | 3 ks | slanina | 100 g | větší cibule | 1 ks |
tymián | snítka | bobkový list | 1 ks | majoránka | špetka |
nové koření | dle chuti | sůl | špetka | pepř | špetka |
sladká mletá paprika | špetka | mleté chilli | špetka | česnek | 3 stroužky |
masový vývar nebo gelový hovězí bujón | dle potřeby | hladká mouka | 1 lžíce |
Zase jedna z jednoduchých delikates, které většinou lidi rozdělí na dva nesmiřitelné tábory.
Ledvinky řádně omyjeme, příčně a pak podélně překrojíme a vykrájíme močovody, a to tak, že velmi důkladně. Musí nám zůstat jen čisté "maso". Pak již očištěné ledvinky nakrájíme na silnější nudličky a necháme hodinu máčet v mléce. Já dýl nenechávám. Nikdy se mi nestalo, že by zapáchaly. Podmínkou ovšem je, aby ledvinky byly opravdu čerstvé. Pokud nebudou vonět už v řeznictví, nebrat! V tlakovém hrnci si vyškvaříme dovoňava na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a smažíme ji to tmavohněda. Mezitím si ledvinky přemístíme do sítka a důkladně je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Osušíme je papírovou utěrkou a přendáme do misky. Okořeníme je a vhodíme na slaninku a cibuli. Restujeme cca 5 minut za stálého míchání. Přidáme bobkový list a nové koření, utřený česnek gelový bujon a zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby jen nepatrně vyčuhovaly :-))). Tlakujeme 30 minut. Mezitím si v trošce vody rozmícháme mouku. Pokud jsou ledvinky po půl hoďce v papénově hrnéčku měkké, přidáme zátřepku a ještě cca 10 minut necháme na mírném ohni provařit. Nakonec přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a doladíme chutě.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI