Ingredience: | |||||
vepřové ledvinky | 600 g | větší cibule | 1 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | kmín | dle chuti | šalvěj | 3 větvičky |
cherry rajčátka | 6 ks | voda | dle potřeby | olej | dle potřeby |
ocet | dle chuti | mléko | dle potřeby | gelový bujon na tmavé omáčky | 1 ks |
nastrouhaný chléb | na zahuštění |
Ledvinky máme moc rádi. Když je navíc vařím v tlakovém hrnci, tak jsou nejměkčí, nejlepší a navíc hned hotové.
Vepřové ledvinky namočíme do mléka s octem. Řádně je propereme, podélně rozkrojíme a vyřízneme ledvinové pánvičky (nejlépe je nechat ledvinky jen zamrazit a polorozmražené je přepůlit a vykrojit kanálky) Jde to nejlépe. Ledvinky pokrájíme na malé kousky, znovu propereme a necháme na větším cedníku okapat.
Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme nakrájenou cibulku, vložíme pokrájené ledvinky. Přisypeme koření - kmín, pepř, přidáme bylinky - nasekanou šalvěj, a zalijeme vodou s bujonem. Zavřeme tlakovou poklicí. Dusíme doměkka v tlakovém hrnci (tlakujeme cca 20 minut.). Po této době přidáme pokrájená cherry rajčátka a ještě chvíli podusíme. Podle potřeby zahustíme nastrouhaným chlebem nebo moukou a dál povaříme asi 10 minut.
Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI