Vepřové ledvinky na šalvěji a cherry rajčátkách zpět

Ingredience:
vepřové ledvinky600 gvětší cibule1 kssůl dle chuti
pepř dle chutikmín dle chutišalvěj3 větvičky
cherry rajčátka6 ksvoda dle potřebyolej dle potřeby
ocet dle chutimléko dle potřebygelový bujon na tmavé omáčky1 ks
nastrouhaný chléb na zahuštění
vepřové ledvinky 600 g, větší cibule 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kmín dle chuti, šalvěj 3 větvičky, cherry rajčátka 6 ks, voda dle potřeby, olej dle potřeby, ocet dle chuti, mléko dle potřeby, gelový bujon na tmavé omáčky 1 ks, nastrouhaný chléb na zahuštění

Příprava

Ledvinky máme moc rádi. Když je navíc vařím v tlakovém hrnci, tak jsou nejměkčí, nejlepší a navíc hned hotové.

Vepřové ledvinky namočíme do mléka s octem. Řádně je propereme, podélně rozkrojíme a vyřízneme ledvinové pánvičky (nejlépe je nechat ledvinky jen zamrazit a polorozmražené je přepůlit a vykrojit kanálky) Jde to nejlépe. Ledvinky pokrájíme na malé kousky, znovu propereme a necháme na větším cedníku okapat.
Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme nakrájenou cibulku, vložíme pokrájené ledvinky. Přisypeme koření - kmín, pepř, přidáme bylinky - nasekanou šalvěj, a zalijeme vodou s bujonem. Zavřeme tlakovou poklicí. Dusíme doměkka v tlakovém hrnci (tlakujeme cca 20 minut.). Po této době přidáme pokrájená cherry rajčátka a ještě chvíli podusíme. Podle potřeby zahustíme nastrouhaným chlebem nebo moukou a dál povaříme asi 10 minut.
Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

2016-06-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI