Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | vepřové maso | 200 g | mrkev | 3 ks |
mal petržel | 1 ks | nastrouhaný zázvor | 1/2 lžičky | kurkuma | na špičku lžičky |
pórek | 30 g | rýžovo-kokosové mléko | pár ližic | jáhly | dle potřeby |
mletý kmín | dle chuti | mořská sůl | dle chuti | voda | dle potřeby |
Už nějakou chvíli si pohrávám se zázvorem a nedávno jsem koupila i kurkumu a kombinace chutí mě mile překvapila. Náš malý má masové období a všude hledá maso, takže tento oběd byl sázkou na jistotu a musím říct, že kurkuma a zázvor celému jídlu dala úplně jiný rozměr.
Vepřové maso nakrájíme na kostičky a orestujeme je na Ghí, osolíme, pokmínujeme, přidáme najemno nakrájenou mrkev, petržel, orestujeme a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí zeleniny a masa, v případě potřeby podlijeme vodou, nakonec přidáme najemno nastrouhaný zázvor, kurkumu a pórek, pár lžic rostlinného mléka a krátce prohřejeme, podáváme s jáhličkami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI