Vepřové maso pečené ve smetaně zpět

Ingredience:
vepřové maso / kotleta600 gsmetana200-300 gmletá paprika1-2 lžičky
sůl1 špetkapepř1 špetka
vepřové maso / kotleta 600 g, smetana 200-300 g, mletá paprika 1-2 lžičky, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

Tohle jídlo připravuju už hodně dlouho a recept mám od své švagrové Petry. Recept je jednoduchý, poměrně bezpracný, výsledek chuťově výborný. Má jen jednu špatnou vlastnost - tahle úprava masa není příliš vzhledná a celé je to takové nefotogenické. Takže se nenechte zmást, jídlo chutná líp než vypadá.

Maso omyjeme, nakrájíma na plátky a zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme a trochu opepříme, vyskládáme do pekáčku (není potřeba vymazávat) tak, aby maso zabíralo většinu dna. Zlehka posypeme červenou paprikou a zalijeme šlehačkou tak, aby tekutina akorát pokryla maso - tzn. maso nesmí plavat, ale ani nesmí být smetany málo.

Pekáček přikryjeme víkem a vložíme do trouby rozpálené na 200°C alespoň na hodinu.

Maso je po upečení měkké a šlehačka na něm vytvořila pokrývku.

Podáváme s vařeným bramborem.

2015-08-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI