Ingredience: | |||||
vepřová panenka | 600 g | brambory | 6 ks | čerstvý fenykl | 2 ks |
smetana na šlehání | 2 dcl | máslo | 20 g | citronová šťáva | 1 lžíce |
olivový olej | trochu | sůl | špetka | pepř | špetka |
Netradiční kombinace vepřové panenky a fenyklu vás uchvátí.
Panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky, lehce roztáhneme rukou a naložíme do oleje s kořením Argentína a lehce mletých chilli papriček. Do druhého dne necháme uležet v chladu.
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky. Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova. Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Na závěr přidáme trošku koření "bylinkové máslo".
Medailonky zprudka opečeme z obou stran, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI