Vepřové medailonky s glazovanou zeleninou zpět

Ingredience:
vepřová panenka600 gjavorový sirup100 mlocet balsamico3 lžíce
hořčice1 lžíceolej4 lžícesůl4 špetky
mletý pepř4 špetky
Zelenina:
zelenina, kterou máte rádi, v tomtopřípadě růžičková kapusta a baby mrkev dle chutimáslo kousekolivový olej trochu
sůl špetkapepř špetkamed dle chuti
petrželka dle chuti
vepřová panenka 600 g, javorový sirup 100 ml, ocet balsamico 3 lžíce, hořčice 1 lžíce, olej 4 lžíce, sůl 4 špetky, mletý pepř 4 špetky, zelenina, kterou máte rádi, v tomtopřípadě růžičková kapusta a baby mrkev dle chuti, máslo kousek, olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka, med dle chuti, petrželka dle chuti

Příprava

Vepřové medailonky jsou samozřejmě klasika, ale není úprava, jako úprava. Příloha plná zeleniny samo vítězí. Pokud je při ruce čerstvá bylinka, je to dokonalé.

Na pánev nalijte javorový sirup, přidejte ocet a za stálého míchání 10 minut povařte. Odstavte z tepla a vmíchejte hořčici.
Vepřovou panenku nakrájejte na 8 plátků, které lehce naklepejte, osolte a opepřete.
Na rozehřátém oleji plátky masa opečte, z každé strany 3-4 minuty.
K masu přilijte připravenou omáčku, prohřejte a hned podávejte.

Glazovaná zelenina. Zeleninu dle chuti uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme lehce zchladnout. V pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje a zeleninku v opečeme, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a med.. chviličku necháme restovat a podáváme...

2014-11-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI