Ingredience: | |||||
vepřové medailonky | dle potřeby | malé cibulky (jarní nebo šalotky) | 4 ks | červené suché víno | 2 dl |
zeleninový vývar | 2 dl | třinový cukr | 3 lžičky | červené balsamico | 2 lžičky |
čerstvě mletý pepř | špetka | rybízový džem | 2 lžičky | sůl | dle chuti |
olej | 3 lžíce | tymián | 1/2 lžičky | sušený česnek | špetka |
solamyl | 1 rovná lžíce | drobné hroznové víno bez pecek | 2 hrsti |
Výborná omáčka z červeného vína a rybízové marmelády, která se skvěle hodí k vepřovému masu.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přilijeme víno, cukr a balsamico a necháme odpařit na polovinu původního množství. Pak přidáme vývar, tymián a špetku sušeného česneku. Ve dvou lžících studené vody rozmícháme Solamyl a přivedeme k vývaru. Vzniklou směs zredukujeme na polovinu, pak přidáme hroznové víno, ještě asi 10 minut povaříme.
Na konci do směsi přidáme rybízový džem a případně osolíme a opepříme.
Pokud je to nutné, omáčku ještě zředíme několika lžičkami vývaru nebo naopak zahustíme troškou Solamylu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI