Ingredience | |||||
vepřové medailonky | 600 g | mrkev | 3-5 ks | brambory | 1 kg |
špek | 10-150 g | sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
olej | 1 lžíce | sladká paprika | 1 lžička | jarní cibulka | 1 hrstička |
Marináda na maso | |||||
olej | 5 lžic | balzamikový olej | 3 lžíce | worcesterová omáčka | 1 lžíce |
sušený česnek | 1 lžička | kari | 1 lžička | pepř | 1/2 lžičky |
sladká paprika | 1 lžička |
Je tady středa a láme se nám týden, takže určitě přijde vhod rychlá a jednoduchá večeře z jednoho pekáče. Tak pohodový den a dobrou chuť!
Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi.
Do pekáčku nakrájíme oloupané brambory nakrájené na měsíčky a mrkev na kolečka. Můžete přidat i zeleninu, kterou máte rádi nebo máte zrovna doma (fazolky, cibule atd.). Směs zeleniny a brambor osolíme, přidáme sladkou papriku a promícháme. Můžete přidat i na nudličky pokrájený špek, který dodá pokrmu, nejen chuť, ale i krásnou vůni. Do této směsi vložíme orestované plátky, celé zalijeme marinádou a pečeme v troubě na 200 °C, asi po 10 minutách trochu podlijeme vodou a pečeme až do změknutí masa a zeleniny.
Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem,
na TV Paprika CzSk. Reprízy pořadu uvidíte od pátku 15.2.2019 od 21. hodin. Všechny recepty z pořadu najdete zde:
http://www.tvpaprika.cz/…/N/Nicely_Czech_with_Vendy_and_Adam
Fotos by: Katalin Sándor
Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, na TV Paprika CzSk.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI