Vepřové medailonky s žampiony a bylinkami zpět

Ingredience:
vepřové medailonky600 gmalé žampiony2 hrstibrambory1 kg
sůl dle chutipepř dle chutiolej dle potřeby
čerstvé bylinky dle chuti
Marináda:
olej5 lžicvoda5 lžicplnotučná hořčice2 lžíce
sojová omáčka2 lžícerajský protlak2 lžícekečup2 lžíce
sušený česnek1 lžičkasušený tymián1 lžičkamletý pepř1/2 lžičky
rozmarýn1/2 lžičky
vepřové medailonky 600 g, malé žampiony 2 hrsti, brambory 1 kg, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, čerstvé bylinky dle chuti, olej 5 lžic, voda 5 lžic, plnotučná hořčice 2 lžíce, sojová omáčka 2 lžíce, rajský protlak 2 lžíce, kečup 2 lžíce, sušený česnek 1 lžička, sušený tymián 1 lžička, mletý pepř 1/2 lžičky, rozmarýn 1/2 lžičky

Příprava

Hezké slunečné úterý přeji! Dnes mám pro Vás tip na rychlou, voňavou véču z jednoho pekáčku. Tyto recepty jsou nejlepší na "všední dny", tedy ty pracovní, kdy člověk nemá čas stát dlouho u plotny.... Prostě přijít z práce, vložit vše do pekáčku a "je hotovo".

Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Pekáček si vymažeme olejem a do něj vložíme nakrájené, umyté brambory na měsíčky. K bramborám přidáme umyté žampiony a orestované vepřové plátky. Pak připravíme marinádu a celý pekáček zalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přikryté. Asi po 20ti minutách trochu podlijeme vodou (150-200ml) a promícháme. Poté dopečeme asi 10 minut ještě přikryté, promícháme a odkryté necháme cca 30 minut dopéci.

2016-08-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI