Ingredience: | |||||
vepřové medailonky | 600 g | balkánský sýr | 180 g | žampiony | 6 - 8 ks |
slanina | 200 g | jarní cibulka | dle potřeby | tymián | dle chuti |
sušený česnek | dle chuti | worcester | dle chuti | sojová omáčka | dle chuti |
olej | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Určitě si kladete otázku, co zase připravit k véče. Znám to, je to náročné, vymýšlet neustále pokrmy, tak aby se nevařilo "na stejné brdo". Tak tady tip ode mě pro dnešní den.
Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme smažit na pánev s olejem (ze začátku medailonky pustí vodu, lepší je z pánve ji slít a dát jen na olej, aby se dobře orestovaly).
Když jsou medailonky propečené, vyjmeme je a vložíme do zapékací misky. Do výpeku na pánvi vložíme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, přidáme trochu sušeného česneku a tymiánu, zakápneme worcesterem, sojovou omáčkou a podlijeme vodou.
Když jsou žampiony trochu změklé, vyjmeme je a poklademe s nimi medailonky v misce.
Na medailonky dáme i pokrájenou jarní cibulku, na to plátek balkánského sýra a plátek slaniny. Celé zalijeme výpekem a dáme asi na 20 minut zapékat do trouby při 200°C.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI