Ingredience: | |||||
vepřová panenka | 1 kg | hranolky | 1 kg | třešně | 1 hrnek |
olivový olej | trochu | chilli | špetka | pepř | špetka |
červené víno | 125 - 150 ml | cukr | 2 - 3 lžíce | menší cuketa | 1 ks |
rozmarýn | na ozdobu |
Jako příloha se skvěle hodí například hranolky....
Panenku si očistíme a nakrájíme asi na 2,5-3cm plátky. Osolíme, opepříme a lehce naklepeme (naklepeme jen pěstí lehounce). Panenku si dáme na vroubkovanou pánev s olivovým olejem a opečeme z obou stran pěkně do zlatova.
Třešňový dip připravíme tak, že si opláchneme třešně a vypeckujeme. Dáme si třešně restovat na pánvičku s olivovým olejem, přidáme chilli, pepř a podlijeme červeným vínem. Pak přidáme cukr, každý podle chuti. Vaříme, až máme třešničky krásně měkoučké. Lehce promixujeme, ale opravdu jen lehce.
Cuketu si nakrájíme asi na 1 cm plátky a vykrojíme si vnitřek. Orestujeme na olivovém oleji z obou stran. Do takto orestovaných cuket si dáme třešňový dip.
Příloha hranolky a na ozdobu rozmarýn.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI