Vepřové na bylinkách s cizrnou zpět

Ingredience:
vepřová kýta (oříšek)1 kgcizrna (Bonduelle)1 konzervasměs bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj, tymián) dle chuti
cibule1 ksvepřové sádlo trochuhrubozrnná sůl dle chuti
pažitka hrstolivový olej trochupepř špetka
hladká mouka1 lžícevývar0,5 l
vepřová kýta (oříšek) 1 kg, cizrna (Bonduelle) 1 konzerva, směs bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj, tymián) dle chuti, cibule 1 ks, vepřové sádlo trochu, hrubozrnná sůl dle chuti, pažitka hrst, olivový olej trochu, pepř špetka, hladká mouka 1 lžíce, vývar 0,5 l

Příprava

Cizrna vařená, pražená na pomazánku, ale i pod maso je moc fajn.

Vepřové maso nakrájíme na kostky. Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti). Bylinky v hmoždíři posypeme hrubozrnnou solí a pořádně rozmělníme na hrubší bylinkovou pastu. Lehce zakápneme olivovým olejem. Kostky masa promícháme s bylinkovou pastou a necháme v chladu odležet asi 60 minut. Kostky masa poté orestujeme v pánvi na lžíci rozpuštěného vepřového sádla společně s najemno nakrájenou cibulí. Opékáme za občasného míchání, dokud se maso nezačne lehce opékat. Poté podlijeme asi 0,5 l vývaru z vepřových kostí a dusíme ještě 30 minut. Poté co je maso měkké, lehce zahustíme lžíci hl. mouky, kterou rozmícháme v trošce vody a necháme společně s masem a přidanou cizrnou s konzervy provařit na mírném plameni 10 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme hrst nasekané pažitky. Podáváme s těstovinami nebo bramborem.

2014-05-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI