Ingredience: | |||||
vepřová kýta (oříšek) | 1 kg | cizrna (Bonduelle) | 1 konzerva | směs bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj, tymián) | dle chuti |
cibule | 1 ks | vepřové sádlo | trochu | hrubozrnná sůl | dle chuti |
pažitka | hrst | olivový olej | trochu | pepř | špetka |
hladká mouka | 1 lžíce | vývar | 0,5 l |
Cizrna vařená, pražená na pomazánku, ale i pod maso je moc fajn.
Vepřové maso nakrájíme na kostky. Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti). Bylinky v hmoždíři posypeme hrubozrnnou solí a pořádně rozmělníme na hrubší bylinkovou pastu. Lehce zakápneme olivovým olejem. Kostky masa promícháme s bylinkovou pastou a necháme v chladu odležet asi 60 minut. Kostky masa poté orestujeme v pánvi na lžíci rozpuštěného vepřového sádla společně s najemno nakrájenou cibulí. Opékáme za občasného míchání, dokud se maso nezačne lehce opékat. Poté podlijeme asi 0,5 l vývaru z vepřových kostí a dusíme ještě 30 minut. Poté co je maso měkké, lehce zahustíme lžíci hl. mouky, kterou rozmícháme v trošce vody a necháme společně s masem a přidanou cizrnou s konzervy provařit na mírném plameni 10 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme hrst nasekané pažitky. Podáváme s těstovinami nebo bramborem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI