Ingredience: | |||||
vepřová plec | 600 g | střední cibule | 1 ks | smetana 33% | 1 kelímek |
hladká mouka | 1 - 2 lžíce | sladká mletá paprika | dle chuti | olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Této omáčce říká Vendulka "oranžová puntíkatá". Děti ji mají rádi jak s těstovinami, tak s houskovým knedlíkem. Na paprice vařím poměrně často, protože je to nenáročná omáčka nejen na přípravu, ale i použité ingredience, které většinou mám doma. Tak třeba tip pro vás, na bezva českou klasiku, která nikdy neomrzí.
Vepřové maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno na oleji zpěníme dorůžova.
Maso dáme na cibulový základ a orestujeme, aby se zatáhlo. Pak přidáme sladkou mletou papriku a promícháme (ale ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Směs podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
Když je maso měkké, tak ve smetaně rozkvedláme hladkou mouku, omáčku zahustíme, v případě potřeby přisolíme a zjemníme smetanou (lze přidat i zakysanou smetanu). Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI