Vepřové nudličky s cuketou a fenyklem v hořčičné omáčce zpět

Ingredience:
vepřová kýta750 gstředně velká cuketa1 ksfenykl1/2 ks
suché bílé víno50 mlčesnek1 stroužekhrubozrnná hořčice2 lžičky
smetana ke šlehání100 mlČeské Ghíčko dle cpotřebysůl dle chuti
pepř dle chuti
vepřová kýta 750 g, středně velká cuketa 1 ks, fenykl 1/2 ks, suché bílé víno 50 ml, česnek 1 stroužek, hrubozrnná hořčice 2 lžičky, smetana ke šlehání 100 ml, České Ghíčko dle cpotřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Po dlouhé době jsem koupila vepřové maso a přemýšlela jsem, jak bychom si na něm nejvíc pochutnali. Pak jsem otevřela ledničku a uviděla půlku fenyklu a cuketu, která už potřebovala nutně zpracovat. K tomu otevřená láhev vína. No, některé recepty se zkrátka tvoří úplně sami (smích).

Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osolíme, opepříme. Na pánvi si rozpustíme ghíčko a zprudka na něm zatáhneme maso. Cuketu (bez středové části) a fenykl si nakrájíme na nudličky. Maso vyndáme z pánve a na výpeku osmahneme zeleninu dozlatova. Pak přilijeme víno a necháme chvíli odpařit alkohol. Prolisujeme stroužek česneku, přidáme hořčici, vrátíme maso a podlijeme vodou. Přikryjeme poklicí a necháme dusit do změknutí masa. Na závěr zjemníme smetanou a podle chuti dosolíme. Můžeme podávat třeba s rýží.

2016-03-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI