Ingredience: | |||||
vepřový palec | 3 ks | olivový olej | 50 ml | rozmarýn | 1 větvička |
tymián | pár snítek | hrubá sůl | špetka | čerstvě nahrubo drcený pepř | šetka |
Omáčka: | |||||
mascarpone | 250 g | mléko | 2 - 3 lžíce | mozzarella | 100 g |
niva | 100 g | nahrubo nasekané vlašské ořechy | hrst | citronová šťáva | 1 lžíce |
sůl | špetka |
Jako příloha jsou vhodné gnocchi, ale hodily by se i krokety, hranolky....
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.
Mezitím si připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone a na mírném plameni necháme rozpustit. Nivu i mozzarellu nastrouháme na slzičkovém struhadle a přidáme do rendlíku. Necháme rozpustit. Poté dochutíme citronovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec vsypeme ořechy a krátce prohřejeme.
Maso zprudka orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ho i s bylinkami přemístíme do trouby rozehřáté na 180 st. a nepřikryté dopékáme cca 10 minut. Pak maso přendáme na prkýnko a necháme cca 7 minut "vydýchat". Pak nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou, můžeme přidat lžičku brusinkového kompotu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI