Ingredience: | |||||
vepřová kýta | 4 velké plátky | sůl | dle chuti | směs z hořčice a harissy | dle chuti |
houby | 2 hrsti | petrželka | dle chuti | mletý pepř | dle chuti |
sádlo nebo olej | dle potřeby | velká cibule | 2 ks | vývar ze žeber nebo z kostí | dle potřeby |
kmín | dle chuti |
Jak využít zásoby nasbíraných hub? Mám pro vás jeden recept, kde se houby skvěle hodí! Tak pojďme na to.
Vepřové plátky trochu naklepeme přes folii, na stranách nařízneme, potřeme směsí z hořčice a harissy a nadrcené petrželky, osolíme a opepříme. Pokrájenou cibuli orestujeme na sádle a přidáme naklepané vepřové plátky potřené směsí. Plátky zprudka orestujeme, zalijeme vývarem nebo vodou, přendáme do pekáčku a přikryté druhým pekáčkem dusíme v rozehřáté troubě. V polovině dušení přidáme pokrájené houby, zamícháme, přisypeme trochu kmínu a podlijeme výpekem a ještě dál dusíme doměkka. Nemusíme zahušťovat. Pokud je však šťáva z masa a hub řídká, zakvrdláme mouku s vodou a dál necháme ještě probublávat v troubě na cca 10 - 15 minut. Podáváme s bramborem, rýží nebo knedlíkem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI