Vepřové plátky na houbách, harisse a hořčici zpět

Ingredience:
vepřová kýta4 velké plátkysůl dle chutisměs z hořčice a harissy dle chuti
houby2 hrstipetrželka dle chutimletý pepř dle chuti
sádlo nebo olej dle potřebyvelká cibule2 ksvývar ze žeber nebo z kostí dle potřeby
kmín dle chuti
vepřová kýta 4 velké plátky, sůl dle chuti, směs z hořčice a harissy dle chuti, houby 2 hrsti, petrželka dle chuti, mletý pepř dle chuti, sádlo nebo olej dle potřeby, velká cibule 2 ks, vývar ze žeber nebo z kostí dle potřeby, kmín dle chuti

Příprava

Jak využít zásoby nasbíraných hub? Mám pro vás jeden recept, kde se houby skvěle hodí! Tak pojďme na to.

Vepřové plátky trochu naklepeme přes folii, na stranách nařízneme, potřeme směsí z hořčice a harissy a nadrcené petrželky, osolíme a opepříme. Pokrájenou cibuli orestujeme na sádle a přidáme naklepané vepřové plátky potřené směsí. Plátky zprudka orestujeme, zalijeme vývarem nebo vodou, přendáme do pekáčku a přikryté druhým pekáčkem dusíme v rozehřáté troubě. V polovině dušení přidáme pokrájené houby, zamícháme, přisypeme trochu kmínu a podlijeme výpekem a ještě dál dusíme doměkka. Nemusíme zahušťovat. Pokud je však šťáva z masa a hub řídká, zakvrdláme mouku s vodou a dál necháme ještě probublávat v troubě na cca 10 - 15 minut. Podáváme s bramborem, rýží  nebo knedlíkem.

2017-11-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI