Ingredience: | |||||
vepřová kýta | 600 g | střední cibule | 2 ks | hladká mouka | 1 - 2 lžíce |
vývar (bujon) | dle potřeby | větší mrkev | 3 ks | petržel | 2 ks |
celer | kousek | bobkový list | dle chuti | nové koření | dle chuti |
celý pepř | dle chuti | tymián | dle chuti | rozmarýn | dle chuti |
olej | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Tak je tady zas pondělí, nó... Nic s tím nenaděláme. Ale uvařit si nějakou tu dobrotu musíme, že jo? Tak tady je tip na večeři, snad přijde vhod.
Do hrnce dáme trochu oleje a dvě na jemno nakrájené cibule, které necháme zesklovatět. Vepřové plátky naklepeme, opepříme, osolíme a orestujeme na cibuli z obou stran, aby se maso zatáhlo. Pak zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý pepř, můžete přidat i tymián a rozmarýn (dáme koření do uzavíratelného sítka na sypký čaj, nemusíme ho pak v omáčce hledat) a necháme podusit. Když je zelenina poloměkká, tak omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem a ještě podusíme.
Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem,
na TV Paprika CzSk. Reprízy pořadu jsou vysílané od pátku 15.2.2019 od 21. hodin. Všechny recepty z pořadu najdete zde:
http://www.tvpaprika.cz/…/N/Nicely_Czech_with_Vendy_and_Adam
Fotos by: Katalin Sándor
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI