Ingredience: | |||||
vepřová pečeně | 1 kg | České Ghíčko bio | dle potřeby | sekaná rajčata v plechu (postačí i 50g protlaku) | 400 g |
velká cuketa | 1 ks | cibule | 2 - 3 ks | střední mrkev | 3 ks |
celer | 30 g | kokosové mléko REAL THAI | 250 ml | mandlové či jiné rostlinné mléko | 200 ml |
himalájská sůl | dle chuti | voda na naředění konzistence | dle potřeby | ||
Dále můžete přidat: | |||||
zelený hrášek | dle chuti | sterilovaná okurka | dle chuti | citron | dle chuti |
Náš malý začal chodit do školky, a jelikož smetanu, jogurty, mléko a tvaroh ještě nemáme dostatečně odzkoušené, připravuji část jídel do školky sama. Prvotní záměr byl, že by z počátku chodil na obědy domu, ale hned první den prosil, aby mohl jíst s kamarády, a tak bylo jasno.
Tuto omáčku měly děti k obědu, a tak jsem se snažila udělat obdobnou. Povedla se na výbornou a dostala jsem velkou pochvalu.
Maso nakrájím na kostky, případně můžeme ponechat na širší plátky či ponechat v celku. Na rozehřátém Ghí rychle opečeme osolené maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a cuketu, kterou jsme oloupali a vydlabali.
Přidáme rajčata, zalijeme trochou teplé vody, zamícháme a vrátíme zpět opečené maso. Dusíme do měkka a podléváme vodou.
Když je maso měkké, vyjmeme jej a omáčku rozmixujeme dohladka. Maso vrátíme zpět, přidáme smetanu, mléko a ještě chvíli povaříme.
Jelikož náš malý hrášek ani omylem jak říká, tak jsem jej nepřidávala. Omáčka mi přišla kyselá dost, tudíž jsem citron s okurkou nepřidávala. Pokud chcete dodržet klasickou přípravu, přidejte si hrášek, nastrouhanou okurku a dle chuti dokyselte citronem a krátce povařte.
Podáváme s oblíbenou přílohou, já připravila rýži.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI