Vepřové roládky zpět

Ingredience:
vepřová kýta4 plátkysůl dle chutipepř dle chuti
plnotučná nebo dijonská hořčice dle chutisalám nebo šunka dle chutiplátkový sýr dle chuti
na tenké plátky nakrájená mrkev dle potřebyhladká mouka dle potřebycibule1 ks
anglická slaninacca 100 gkořenová zelenina - mrkev, celer, petržel dle potřebymáslo kousek
olej dle potřebyvývar na podlití
vepřová kýta 4 plátky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, plnotučná nebo dijonská hořčice dle chuti, salám nebo šunka dle chuti, plátkový sýr dle chuti, na tenké plátky nakrájená mrkev dle potřeby, hladká mouka dle potřeby, cibule 1 ks, anglická slanina cca 100 g, kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel dle potřeby, máslo kousek, olej dle potřeby, vývar na podlití

Příprava

Dnes jsem uvařila naše oblíbené roládky, tohle se nám prostě nikdy nepřejí.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe salámem nebo šunkou, plátky sýra a podélně na tenko nakrájenou mrkví. Vše pevně stočíme, spíchneme párátky a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran, pak maso vyjmeme a do výpeku dáme nadrobno nakrájenou zeleninu, cibuli i slaninu. Vše dobře opečeme a vložíme zpět maso. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka pod pokličkou. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem a vložíme kousek másla, omáčku zredukujeme a nemusíme zahušťovat.

2017-01-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI