Ingredience: | |||||
vepřové maso | 4 plátky | rajčata | 3 ks | hrubozrnná hořčice | dle chuti |
česnek | 4 stroužky | cibule | 1 ks | sůl | dle chuti |
změklé máslo | 1 lžíce | jáhlová mouka | 1 lžička | červené víno | 1 dcl |
sušená bazalka | dle chuti | zakysaná smetana | cca 1/2 kelímku | třtinový cukr | 1 lžíce |
olej | dle potřeby | celozrnné těstoviny | k servírování |
Omáčka tak trochu jinak... Když chci mít oběd aspoň na dva dny, jdu do omajdy. Jeden den s těstovinou, druhý den třeba s kuskusem.
Plátky masa naklepejte, česnek prolisujte a jedno rajče rozkrojte na čtvrtiny. Plátek osolte, potřete hrubozrnnou hořčicí a česnekem. Položte jeden dílek rajčete a přidejte jednu lžičku zakysanky. Posypte trochu solí a bazalkou. Opatrně zarolujte, ať vám nevyjede smetana a zajistěte kuchyňskými jehlami. Takto pokračujte u všech plátků. Zbytek rajčat rozkrojte na kostičky a dejte je na dno pekáčku. Na rajčata položte rolky, zasypte bazalkou, zbytkem česneku, zalijte vínem a trochou vody. Pečte v troubě na 200°C asi 45-60 minut.
Oloupejte cibuli, nakrájejte jí najemno a orestujte v hluboké pánvi na oleji do hněda. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
Když je maso měkké, vyndejte ho bokem a výpek s rajčaty přelijte do nádoby, ve které se vám bude dobře mixovat, přisypte restovanou cibuli a společně rozmixujte. Přelijte zpět do pánve a zahřejte. V misce si spojte lžíci másla s moukou. Za stálého míchání přidávejte máslo a nechte ho postupně rozpustit. Povařte 10 minut a je hotovo.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI