Ingredience: | |||||
vepřové srdce | 800 g | řepkový olej (sádlo) | dle potřeby | Vahalova slanina (nebo libová) | 180 g |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | celý zelený pepř | dle chuti |
bobkový list | 2 - 3 ks | jalovec | 2 kuličky | šťáva z citronu (ocet) | dle chuti |
mrkev | 2 ks | petžel | 1 ks | celer | 1/2 ks |
uzená paprika | dle chuti | máslo | plátek | vývar nebo voda | dle potřeby |
sojové mléko (smetana) + hladká mouka | na zahuštění |
Jídla z vepřového srdce máme u nás doma moc rádi. Dnes je zkusila připravit na kořenové zelenině, takže se chutí podobá svíčkové.
Srdce kuchyňsky upravíme, pokrájíme na větší kostky a vložíme do mísy. Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kousky, přidáme uvedené koření, zakapeme olejem a šťávou z citronu. Vše dobře promícháme a necháme v míse v chladu společně se srdcem do druhého dne.
Druhý den naložené kousky srdce s kořením a zeleninou vložíme na rozehřátý olej do tlakového hrnce, orestujeme, přidáme uzenou papriku a promícháme. Zalijeme vodou nebo vývarem a tlakujeme nejdříve cca 15 minut. Po této době vyjmeme zeleninu, odstraníme koření a ještě tlakujeme maso bez zeleniny cca 20 minut (srdce je sval, je třeba tlakovat doměkka). Po této době maso přecedíme do druhé nádoby, znovu necháme probublat, přidáme pokrájenou zeleninu a zakvrdláme moukou s vodou (vývarem). Nakonec ještě cca 8 - 10 minut povaříme. Zjemníme máslem a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a případně ještě dokyselíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI