Vepřové výpečky zpět

Ingredience:
libový vepřový bůček (nebo plecko a bůček)1 kgčesnek5 stroužkůdrcený kním špetka
celý kmín špetkasůl dle chuticibule5 ks
sádlo2 lžíce
libový vepřový bůček (nebo plecko a bůček) 1 kg, česnek 5 stroužků, drcený kním špetka, celý kmín špetka, sůl dle chuti, cibule 5 ks, sádlo 2 lžíce

Příprava

Za takové jídlo vás manžel prostě musí milovat.

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, posypeme kmínem a prolisovaným česnekem. Pořádně promneme.
V kastrolu nebo pekáči rozpustíme sádlo a přidáme na větší kostky nakrájenou cibuli. Sundáme hned z plotýnky, přidáme ochucené maso a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pod poklicí pomalu pečeme hodinu, poté podlijeme malým množstvím vroucí vody. Opět přiklopíme a pečeme dál doměkka další cca dvě hodiny. Pak bez poklice necháme masíčko dodělat na barvu.


Podáváme např. se špenátem a bramborovým knedlíkem.

2013-11-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI