Ingredience: | |||||
libový vepřový bůček (nebo plecko a bůček) | 1 kg | česnek | 5 stroužků | drcený kním | špetka |
celý kmín | špetka | sůl | dle chuti | cibule | 5 ks |
sádlo | 2 lžíce |
Za takové jídlo vás manžel prostě musí milovat.
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, posypeme kmínem a prolisovaným česnekem. Pořádně promneme.
V kastrolu nebo pekáči rozpustíme sádlo a přidáme na větší kostky nakrájenou cibuli. Sundáme hned z plotýnky, přidáme ochucené maso a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pod poklicí pomalu pečeme hodinu, poté podlijeme malým množstvím vroucí vody. Opět přiklopíme a pečeme dál doměkka další cca dvě hodiny. Pak bez poklice necháme masíčko dodělat na barvu.
Podáváme např. se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI